A ra Kostandinopoja sepse dikush harroi të mbyllte portën e qytetit?

I pozicionuar strategjikisht midis Azisë dhe Evropës, Kostandinopoja u rrethua nga deti, përveç frontit të saj perëndimor që kufizohej më…

Me Gerapetritis nuk është hapur tema e emrit

Në Samitin e sotëm të vendeve të përfshira në Procesin e Bashkëpunimit në Evropën Juglindore (PBEJ) në Shkup, nuk është…

Takim Gashi – Osmani Sadriu në Kuvend

Kryeparlamentari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Afrim Gashi, u takua me presidenten e Republikës së Kosovës Vjosa…

Maqedonia e Veriut ia dorëzoi Shqipërisë kryesimin me PBEJL-në

Në vigjilje të samitit të ardhshëm të Procesit të bashkëpunimit të Evropës Juglindore (PBEJL), presidenti i Shqipërisë, Bajram Begaj, njoftoi…

Dita e bizneseve të qëndrueshme: “Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore nxit praktikat e qëndrueshme të biznesit”

"Dita e bizneseve të qëndrueshme" është ngjarja që u mbajt në hotel Hilton në Shkup, e organizuar nga Oda Ekonomike…

Pekini po “vjedh” në heshtje paratë e Moskës

Duke hyrë në detaje, jo më pak se 21 vende në Afrikën Sub-Sahariane kanë marrë furnizime të konsiderueshme me armë…

Gerapetrisis nga Shkupi: Është e rëndësishme të garantohet rrjedha evropiane e vendeve të Ballkanit

Rruga drejt Evropës do të duhet të vazhdojë dhe Greqia do të jetë ndër ato vende që do të qëndrojnë…

OKB: 1000 ditë prej kur talibanët ndaluan arsimin e mesëm për vajzat

Kanë kaluar një mijë ditë që kur vajzat në Afganistan u ndaluan të ndiqnin arsimin e mesëm, sipas agjencisë së…

Osmani: Greqia nuk po mendon për vendosje të vetos

Sipas ministrit të Punëve të Jashtme të Maqedonisë, Bujar Osmani, Greqia nuk po mendon për veto të re. Pas takimit…

Disa fruta që i japin sistemit tuaj imunet!

MOLLËT. Mollët janë të pasura me fibra dhe mund të ndihmojnë në tretje dhe të ndihmojnë në rregullimin e niveleve…

Siljanovska Davkova: Ka lodhje nga zgjerimi, por ende më e madhe është nga pritja, BE-ja duhet ta përfshijë Ballkanin Perëndimor

Jemi të vetëdijshëm se ka lodhje nga zgjerimi, por ka lodhje edhe më të madhe me pritjen. Prandaj, në cilësinë…

Demant i ministrit Shaqiri në lidhje me themelimin e Fakultetit të Mjekësisë në Strugë

Nga disa subjekte politike jam akuzuar se kam themeluar Fakultetin e Shkencave Shëndetësore në Universitetin Ndërkombëtar të Strugës. Disa të…

Osmani-Fidan: Maqedonia e Veriut dhe Turqia kanë marrëdhënie tradicionalisht të mira dypalëshe

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, ka zhvilluar sot takim bilateral me Ministrin e Punëve të Jashtme të Republikës…

Rrethimi osman i Maltës i vitit 1565, një pikë kthese për Evropën

Në orët e para të 18 majit 1565, një pushtim, që më vonë hyri në histori si Rrethimi i Maltës,…

Arratisen gjashtë shtetas nga Nepali të cilët ishin të punësuar në një kompani të Shkupit

Dje në orën 11:15, në SPB Shkup M.N (41) nga Shkupi ka paraqitur se gjashtë persona nga Nepali, me vendbanim…