Forum

Të fundit

Mësime nga lufta e Irakut, 15 vjet më vonë

Nga Javier SOLANA Kanë kaluar fiks 15 vite, që nga fillimi i një prej episodeve më fatkeqë të fillimshekullit 21:

Një negociator me Rusinë e Putinit

Nga Bernard GUETTA Pavarësisht planeve të Putinit, i duhet shtrirë dora Rusisë. Është e domosdoshme, sepse me apo pa Putinin,

Patriotizmi modern

Nga dr.Arben TARAVARI Çfarë është ky Patriotizëm që ka pushtuar Maqedoninë?! Skena patetike të grave që shtrihen në tokë duke

Çanakale/Galipoli

Nga Daut DAUTI Kush nga gjeneratat që kanë jetuar në sistemin e kaluar nuk e ka dëgjuar këngën “Çanakale” të

24 mars 1999, këtu Aviano!

Nga Emin AZEMI Më 24 mars 1999, Avianoja ishte bërë baza më e përfolur ushtarake e NATO-s, prej ku u

Përse FACEBOOK-u nuk do të jetë më kurrë i njëjti

Mjafton të shohësh ecurinë e titujve të Facebook në bursë, si dhe të “titanëve të tjerë të Rrjetit”, për të

Përgjegjësia

Nga Emin AZEMI Pas dorëheqjes së ministrit të Drejtësisë, Bulent Saliu, është hapur rruga e kërkimit të shtigjeve që do

Misioni i Almirit

Nga Nazim RASHIDI "Koha për vrasje" (A time to kill), është një film i vitit 1996, i bazuar në romanin

Së bashku kundër agresionit të rrezikshëm

Nga Charles GARRET Gjatë një të diele të qetë në një ndër katedralet më të bukura në qytet, një baba

Diktatorët e duan Trumpin dhe ai i do ata

Nga Nicholas KRISTOF Po qe se je diktator vrastar, atëherë kjo është një periudhë e gëzueshme për të jetuar. Askush

Përzgjedhja e redaktorit

TREGUES I VARFËRISË: Shpenzime rekord për ushqime, më të shtrenjtët në rajon dhe Evropë (TABELA)

Shpenzimi i një pjese të konsiderueshme të buxhetit lë më

Serbët në Kosovë, Bosnje e Mal të Zi armatosen përmes Kishës Ortodokse Serbe

Ish-politikani serb, Nenad Çanak, ka ngritur alarmin për rrezik në