Forum

Të fundit

Sa i shëndetshëm është sistemi financiar global?

Nga Mohamed A. EL-ERIAN LONDËR - Në javët e fundit, politikëbërësit në të dy anët e Atlantikut kanë pohuar se

Ndarja etnike do të sillte katastrofë për Ballkanin

Nga George VASILEV Në opinionin më të fundit të një serie të botuar në Foreign Affairs dhe Balkan Insight, Timothy

Kur Perëndimi për pak u bë i kuq

Nga Alexander KUDASCHEFF Vështrim pas. 1966. Në Republikën Popullore të Kinës nis revolucioni kulturor. Mao Ce Duni siguron pushtetin e

A do të sjellë fitorja kundër Shtetit Islamik paqe në Mosul?

Nga Matthias VON HEIN Nëntë muaj zgjati beteja e përgjakshme, brutale për Mosulin. Dëbimi i Shtetit Islamik (IS) nga Mosuli

Tregtia e lirë, hapi i radhës për Ballkanin

Nga Edi RAMA Liderët e gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor mblidhen në Trieste, Itali, të mërkurën, me rastin e konferencës

Paqenësia e një çështjeje

Nga Latif MUSTAFA Ekstremizmi, përtej një fenomeni shoqëror, në planin individual është gjendje psikike që ndërlidhet me përkatësinë ndaj një

Srebrenica, tragjedia që ende vazhdon

Nga Daut DAUTI Srebrenica është vendi i tmerrit ku njeriu pushoi të ishte njeri. Aty forcat serbe, të udhëhequra nga

Ballkani vlon sërish

Nga Oliver Jens SCHMITT Në një samit në Selanik në vitin 2003 BE u kishte premtuar të ashtuquajturave shtete të

Dilema e politikës së migracionit

Për aq kohë sa qindra milionë njerëz në Afrikë jetojnë në varfëri, por të cilëve vazhdimisht u serviret para syve

Zgjimi i brezave të rinj dhe nevoja për Evropën

Nga Bernard GUETTA Nuk ishte thelbi i fjalës së tij, por argumenti nuk u injorua. Duke iu drejtuar të dy

Përzgjedhja e redaktorit

Rrëfimi mbi Shqipërinë i Walter Lehman, mjeku personal i Mbretit Zog

“The Carmel Pine Cone” ka botuar, të premten e 10

5 orët spektakolare që mbrojtën Izraelin

Tani, SHBA-ja është kthyer sërish për t’i kërkuar Izraelit publikisht