Forum

Të fundit

Ballkani vlon sërish

Nga Oliver Jens SCHMITT Në një samit në Selanik në vitin 2003 BE u kishte premtuar të ashtuquajturave shtete të

Dilema e politikës së migracionit

Për aq kohë sa qindra milionë njerëz në Afrikë jetojnë në varfëri, por të cilëve vazhdimisht u serviret para syve

Zgjimi i brezave të rinj dhe nevoja për Evropën

Nga Bernard GUETTA Nuk ishte thelbi i fjalës së tij, por argumenti nuk u injorua. Duke iu drejtuar të dy

Ujërat e turbullta mes SHBA dhe Kubës, një histori e gjatë

Nga Michael MARTINEZ "Cuba USE" ndodhur vetëm 90 milje detare larg, Kuba pashmangshmërisht ndan një histori të gjatë me SHBA,

Përse vlerat njerëzore ndryshojnë kaq shumë

Nga Ian MORRIS Shumicën e ditëve, lajmet janë të mbushura me tmerre. Nëse nuk është Shteti Islamik që kryqëzon njerëz,

Vdekja e partisë

Nga Nina L. KHRUSHCHEVA MOSKË. Rreth 26 vjet më parë, Presidenti Boris Jelcin nxorri një dekret që praktikisht ndalonte organet

Rishikimi i rendit global

Nga Javier SOLANA Siç e kanë vënë re shumë analistë, Pax Americana e dekadave të fundit është në grahmat e

Një shtet mafioz brenda BE-së

Nga Bálint MAGYAR Pas rënies së komunizmit, shumë prej nesh në Evropën Qendrore dhe Lindore kishim shpresuar se rajoni do

Intrigat e Pallatit, në zemër të krizës së Katarit

Nga Simon HENDERSON Kush është lideri vërtetë i Katarit? Në letër, është Emir Tamim bin Hamad Al Thani, djali 37

Kush mund ta zë vendin e Amerikës? Askush!

  Nga Richard N. HAASS Kemi parë tashmë shumë shembuj të këtij ndryshimi. Angazhimi tradicional i SHBA-ve në organizatat globale

Përzgjedhja e redaktorit

Homazh përmes vargjeve të përmbledhjes poetike “Nga mështeknaja e babait me mallëngjim”

Poetja, studiuesja e letërsisë dhe intelektualja e përmasës mbarëkombëtare, Lindita

Shqiptarët po mbajnë gjallë Perëndimin në Ballkan (TABELA)

Për Rusinë dhe kundër Bashkimit Evropian dhe kundër SHBA-ve. Përveç