Harold JAMES Me populizmin që në dukje është përhapur jashtëzakonisht në ekonomitë e përparuara, establishmenti politik është në zmbrapsje.…
Christoph HASSELBACH Kur krerët e shteteve dhe qeverive të vendeve anëtare të OSBE-së u takuan për herë të fundit…
Valon A. SYLA U bënë 100 vjet nga Lufta e Parë Botërore, në vitin 2014. Gati se të gjithë akademikët…
Sabine KINKARTZ Çfarë teatri për postin më të lartë shtetëror! Kanë kaluar më shumë se pesë muaj, që kur Presidenti…
Dritan PRIFTI Disa ditë më parë u përhap një lajm se Angela Merkel parashikon se mund të ketë një luftë…
Andi BUSHATI Një nga futbollistët më të mirë shqiptarë, mbrojtësi i kombëtares Mërgim Mavraj, postoi paraditen e së hënës një…
Edmond TUPJA Sigurisht, atij që ka jetuar në kohën e diktaturës hoxhiste ky titull mund dhe duhet t’i kujtojë…
Në historinë e politikës shqiptare ka plot akte të rënda ndaj sovranitetit, kur ish Kryeministra, ish Presidentë apo dhe ish…
Rexhep QOSJA 1. Janë bërë tetë ditë nga shuarja e jetës në burgun e Prizrenit të anëtarit të Lëvizjes…
O tempora o mores? Nga njëra anë vajza të reja që nxjerrin në ankand virgjërinë për të fituar sa më…
Shpenzimi i një pjese të konsiderueshme të buxhetit lë më…
Ish-politikani serb, Nenad Çanak, ka ngritur alarmin për rrezik në…
Sign in to your account