Forum

Të fundit

Zoti e bekoftë mikun tim aristokrat!

Nga Fadil LUSHI Një ditë në pazar më zunë veshët shprehjen: I ka dalë puna çatall. Jo vetëm se m’u

Loja e politikes apo politika e lojës

Nga Xheladin MURATI Është vështirë të shpjegosh se çfarë ndodh në politikë dhe në shtetin ku jetojmë.  Pyetja themelore është:

Çfarë do të ndodhte nëse SHBA kërkon ndihmën e NATO-s për Sirinë?

Nga Michael LUDERS Dukej si jehona e deklaratës Merkel-Hollande: Pak pasi kancelarja, Angela Merkel dhe presidenti francez, Francois Hollande u

Rruga drejt një gjuhe tjetër

Nga Stanislaw STRASBURGER Gjatë një udhëtimi në Spanjë më ra në sy në një treg një libër i vjetër historie,

E vërteta evropiane dhe pengesa gjermane

Nga Lukrecia RAISHLIN Tradicionalisht, qeveritë vuajnë kur ekonomia shkon keq. Pavarësisht rimëkëmbjes, Evropa ndjen ende pasojat e një krize të

Bota është kaq e pasigurt me demokracinë!

Nga Bret STEPHENS Kjo javë shënon njëqind vjetorin e hyrjes së Amerikës në Luftën e Parë Botërore, kur Udrou Uilsoni

Siria, “varri” i ndërgjegjes njerëzore!

Nga Sali SHASIVARI Tmerri, krimi, gjenocidi dhe holokausti që po ushtrohet ndaj popullit sirian - tashmë plotë gjashtë vite -

99 përkthyes për gjuhën shqipe nuk e punojnë profesionin

Nga Afet JASHARI Në vitin 2005-2006, Qeveria e Maqedonisë ka punësuar 99 përkthyes, të cilët kanë vijuar edhe një trajnim

Evropa ime: Treni ecën përpara

Nga Anila WILMS Në rrethin e të njohurve të mi kohët e fundit vërej shumë lëvizje e shqetësim. Shumica gjenden

Na ishin njëherë popujt nomadë… Sot jemi të gjithë

Nga Ugo FABIETTI Në mbyllje të një libri të saj të famshëm të vitit 1971, “Njeriu Lakuriq”, Claude Levi-Straus shkruan

Përzgjedhja e redaktorit

Çfarë përfitojnë shqiptarët nga baza e NATO-s në Kuçovë?

Në 4 mars 2024, do të përurohet baza ushtarake e

Pallanka para Tetovës, Gostivarit, Strugës…

Për herë të dytë, të tretë..., stafeta “Qytet i kulturës”