Forum

Të fundit

Duke braktisur librat, të rinjtë po humbasin kontaktin me historinë

Nga Xhejms FLIN George Orwelli mendonte se një shteti manipulues do i duhej që të rishkruante historinë. Gabohej. Nëse njerëzit

Në kërkim të autentikes dhe autoktones

Nga Zeqirija IBRAHIMI Kur merresh me analizën e 25-vjeçarit të shkuar politik në Maqedoni dhe përpiqesh të analizosh se ku

Aleanca e Sorosit kundër lirisë amerikane

Nga Nick GRIFFIN “Demokratët dhe mediat liberale janë humbës shumë të këqij. Ata po e bëjnë veten të duken qesharakë

“Ballkani pa kufij”, Kina futet në Evropë

Nga Frank SIEREN Në portofolin e voluminoz të shteteve, me të cilat Kina mban marrëdhënie të mira, Serbia kurrsesi nuk

Turqia dhe BE duhet ta thonë hapur atë që mendojnë

Nga Zoran ARBUTINA Fenomeni është i njohur: bërja publike e diçkaje që e ke ndrydhur në vetvete për një kohë

Norvegjia, vendi më i lumtur? S’jam i sigurt

Nga  Daniel SIMONSEN Është gjithnjë e çuditshme të jetosh në një vend që listohet se është një nga më të

Izraeli kthehet në mollë sherri në Uashington

          Nga Maya SCHWAYDER Nën presidentët e kaluar puna ishte ndryshe: kur senati konfirmonte emërimin e

Përse nuk mund të heqim dorë nga Bashkimi Europian

Nga Bernard GUETA Sot, askush nuk ngazëllehet përditë, për faktin që ka dritë dhe gaz. Është një progres që e

Ballkani: A ka ardhur koha për ndarje të reja territoriale?

  Nga Robert AUSTIN Jo shumë kohë më parë, pyeta një koleg në Tiranë, përse Ballkani nuk është më në

Për faj të francezëve, mbijetesa e Evropës është në rrezik

Nga Bernard GUETA Bashkimi Evropian ka mbushur gjashtëdhjetë vjeç. Më saktë do të mbushë 60 vjeç në 25 mars 2017,

Përzgjedhja e redaktorit

Çfarë përfitojnë shqiptarët nga baza e NATO-s në Kuçovë?

Në 4 mars 2024, do të përurohet baza ushtarake e

Pallanka para Tetovës, Gostivarit, Strugës…

Për herë të dytë, të tretë..., stafeta “Qytet i kulturës”