Forum

Të fundit

Popujt e Ballkanit janë evropianë

Nga Federica MOGHERINI Integrimi i Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian: kjo është detyrë për gjeneratën tonë politike, jo për të

Përpjekja për të penguar më të keqen në Francë

Nga  Max HOFMANN Çfarë do të ndodhë sikur kandidati i majtë me kokë të vetën, Jean-Luc Mélenchon të vendosë që

Luftë verbale në Ballkan

Nga Frank HOFMANN Për ambasadën amerikane në Sarajevë, Milorad Dodik është ndërkohë persona non grata. Presidenti i pjesës serbe të

Oops! Lufta e Tretë Botërore

Nga Antonio FERRARI Shkrimtari dhe studiuesi Andreas PIeralli, që jeton në Pragë dhe me të cilin kam patur rastin të

Shtatë këshilla për të qenë “nacionalisht korrekt”

Nga Naum MARA Njerëzit që shfaqen si nacionalistë nuk janë të pakët, ata herë pas here madje shtohen dhe bëhen

Populizmi përballë medias

Nga Chris PATTEN Përballë akuzave të ‘lajmit të rremë’ dhe mediave që po i shërbejnë pushtetit autoritar kudo në botë,

KEQRAPORTIMI: Kush i furnizon lajmet?

Nga Patrick COCKBURN Pika më e ulët e mbulimit mediatik perëndimor i luftërave në Irak dhe Siri ka qenë raportimi

Rrezik lufte dhe kufij të rinj në Ballkan

Në Kosovë, Bosnjë dhe në Serbi po projektohet sërish rrezik lufte. Po ngritën sërish kërkesa për kufinj të rinj, një

Ku mbaron Europa?

Nga Krsto LAZAREVIC Cili është mali më i lartë i Europës? A e dini këtë? A është Mali i Bardhë

Sikur… të ishim ende në vitin 2000?

 Nga Gian MATTIA BAZZOLI Duhet të bëj kujdes me ushqimet që ha për darkë. Më shkaktojnë shaka të këqija. Dje

Përzgjedhja e redaktorit

Izraeli mund të bëhet “Ukraina e dytë”

Sigurisht edhe këtë herë, Amerika duket se luan një rol

Kush është Margo Martin, gruaja që shoqëron kudo Trumpin

Margo Martin, zëvendësdrejtoresha e komunikimit për Donald Trump, ishte një