Forum

Të fundit

Kufijtë e qytetarisë globale

 Nga Dani Rodrik Tetorin e shkuar, kryeministrja britanike Theresa May shokoi shumëkënd kur përçoi idenë e qytetarisë globale. “Nëse besoni se

Arti i integrimit evropian

  Nga Sergei GURIEV LONDER - Viti i kaluar ka qenë i mbushur me zhvillime vendimtare. Përveç fitores së Donald

Çfarë më mësoi Millosheviqi për Donald Trumpin

Nga Peter MASS Gjatë adresimit të tij inaugurues, Donald Trump paraqiti retorikë që ishte e njohur për këdo që ka

Mos ia shiko gunën, por punën!

Nga Nazmi BEQIRI Sëmundjet në të shumtën e rasteve vijnë nga papastërtia, keq ushqimi, lëndimet, trashëgimia etj. Sëmundja ta ndal

Shkëlqimi i poezisë së Dritëro Agollit

Nga Dr. Vebi BEXHETI Poezia e Dritëro Agollit, që si duket, më tepër identifikohet me krijuesin e vet, se sa

Orët e fatit të Evropës

Nga Barbara WESEL Angela Merkel e ka luajtur me mençuri rolin e saj në këtë samit të rëndësishëm. Sepse fjalët

A do të ndërtojë Ukraina një mur për të mbajtur larg rusët?

Nga Anna MEMTSOVA Temperatura ra deri në minus 12 C në lindje të Ukrainës dhe po vazhdon të bjerë. Të

Namazi i gjakosur

Nga H. Sulejman ef. Rexhepi Jo rallë kam shkruar për tmerrin e terrorizmit dhe e kam gjykuar atë sepse, duke

Të paankoruar në Shekullin e Ri të Trampit

Nga Ana PALASIO Historiani i ndjerë britanik, Erik Hobsbaum, e etiketoi në mënyrë të shkëlqyer periudhën midis vrasjes së Arkidukës

Vetëm interneti mund t’i “zhduk” muret

Ashtu si çdo mur që ndan shtete dhe popuj, ai i paralajmëruar nga presidenti i ri i SHBA - në

Përzgjedhja e redaktorit

Izraeli mund të bëhet “Ukraina e dytë”

Sigurisht edhe këtë herë, Amerika duket se luan një rol

Kush është Margo Martin, gruaja që shoqëron kudo Trumpin

Margo Martin, zëvendësdrejtoresha e komunikimit për Donald Trump, ishte një