Kulturë

Të fundit

Gjërat që meshkujt nuk ndalojnë së dashuruari te femrat!

Marrëdhënia nuk kufizohet vetëm në dhomën e gjumi… Inteligjenca Marrëdhënia nuk kufizohet vetëm në dhomën e gjumit. Duhet të jetë

Herman Hese: Pse duhet të lexohet Dostojevskin

Ka shumë analiza për penën e tij e Dostojevskit, por më e thella dhe e goditura edhe pse koncize, mbetet

Mbi leximin: Fjalët ose imazhet

Për të parë botën e imagjinuar nga autori, për ta gjetur lumturinë në atë botë tjetër, duhet të vihet në

Një gursht dheu nga varri i nënës

(Poezi nga Adem Gajtani) Qielli i vendlindjes mbet larg pas shtatëdhjetë e shtatë bjeshkëve atje një copë e zemrës, syri

Premiera Exodus në Kumanovë! A ka kush na dëgjon?  

Te ky projekt skenik kemi të bëjmë me një ndërthurje mjaft krijuese të përvojave të avancuara skenike dhe atyre letrare-dramaturgjike.

Katër parimet e një shkrimtari sipas George Orwell

Njihet si shkrimtari me potencial profeti i romanit distopik “1984”, apo alegorinë te “Ferma e kafshëve”. Përveçse autor i këtyre

Simulimi i pritjes diplomatike 2023

Për gati një dekadë në ShMP "Jahja Kemal" në Strugë, një simulim formal i pritjes diplomatike mbahet tradicionalisht për nxënësit

UNESCO e shton iftarin në listën e trashëgimisë kulturore

Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Kulturë (UNESCO) e ka futur të mërkurën, iftarin, shujtën që përgatitet nga myslimanët gjatë

Kur Noli lavdëronte bolshevizmin rus dhe akuzonte imperializmin perëndimor!

“La Tribuna” ka botuar të martën e 15 nëntorit 1927, në ballinë, një shkrim rreth vizitës së Fan Nolit asokohe

Cilat janë 9 gjërat që s’i blen dot me para?

Paraja mund të blejë gjithçka? Jo. Paraja nuk i blen të gjitha. Mindset Therapy, një nga faqet më të këndshme

Përzgjedhja e redaktorit

Historia e tre vajzave: Ligji më detyron të kryej marrëdhënie me burrin, edhe pse s’dua!

Aktivistët janë përpjekur të ndryshojnë ligjin prej vitesh, por ata

Hoxhallarët para politikanëve, besim i ulët në institucionet e shtetit (TABELA)

Shkup, 7 dhjetor - Besimi i qytetarëve tek institucionet kalon