Studime

Të fundit

1 në 5 persona preket nga kanceri

1 në 5 persona në botë zhvillojnë kancer gjatë jetës së tyre. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Maqedonia e Veriut

Sa e rëndësishme është vërtet IQ?

IQ shpesh konsiderohet standardi për matjen e inteligjencës. Megjithatë, jo të gjithë janë plotësisht të bindur se IQ është një

Ja pse e qara mund t’ju bëjë mirë për shëndetin tuaj

Njerëzit që qajnë perceptohen si të dobët. Ky paragjykim është shumë i gabuar, sepse e qara është një nga veprimet

Çfarë përjetojnë njerëzit me sindromën Down gjatë adoleshencës?

Edhe pse është shumë e rrallë, disa adoleshentë dhe të rinj me sindromën Down mund të zhvillojnë një gjendje të

Ankthi mund të shkaktojë tension të lartë

Ankthi nuk shkakton hipertension afat-gjatë, megjithatë episodet e shpeshta të ankthit mund të shkaktojnë rritje të përkohshme por dramatike të

Përdorimi i telefonit gjatë ecjes mund të shkaktojë osteoartrit me kalimin e viteve

Jeta e sotme është e vështirë të imagjinohet pa një smartphone dhe shumë njerëz e përdorin atë gjatë lëvizjeve të

4 mënyra për ta menaxhuar stresin

Duke pranuar pasigurinë do të thotë që të pranohet edhe përballja me frikën, gjë që konsiderohet si diçka pozitive nëse

Rastet me kancer do të rriten mbi 75% deri në vitin 2050

Rastet me kancer në botë parashikohen të rriten me mbi 75% deri në vitin 2050, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Sindroma Piriformis, pse ndihet si dhimbje e nervit shiatik?

Kur muskuli piriformis shtyp nervin shiatik dhe për këtë arsye simptomat mund të jenë shumë të ngjashme me ato të

Si ndikon alkooli tek shëndeti i zorrëve

Një birrë e ftohtë ose një gotë vere mund të na japin kënaqësi dhe qetësojnë pas një vakti të shijshëm.

Përzgjedhja e redaktorit

MATEMATIKAT ZGJEDHORE: Çfarë po ndodh me Frontin Evropian?

Lideri i LSDM-së, Dimitar Kovaçevski, në një deklaratë para pak

PANDEMI E PACIENTËVE ME KANCER: Pak ilaçe e shumë pacientë!

Mesatarisht, në Maqedoninë e Veriut, në periudhën 2012-2021 ka 6.908