Etiketë: #IA

Çfarë rreziqesh përbëjnë modelet e avancuara të IA-së në duart e gabuara?

Reuters Administrata e presidentit Joe Biden është e gatshme ta hapë një…

NË KOHËN E INTELIGJENCËS ARTIFICIALE: Mendimi kritik, kyç në arsim

Sipas profesorit Kiril Barbarev nga Universiteti "Goce Dellçev", ndryshimet e digjitalizimit ndikojnë…

Inteligjenca artificiale mund të diagnostikojë tuberkulozin

Studiuesit në Kenia po zhvillojnë një aplikacion me Inteligjencë artificiale, i cili…

Njihuni me Tong Tong, fëmijën e parë të Inteligjencës Artificiale

Shkencëtarët kinezë kanë krijuar fëmijën e parë në botë të inteligjencës Artificiale…

Cilat vende pune rrezikohen më shumë, të burrave apo të grave?

Inteligjenca artificiale do të zëvendësojë më shumë femra sesa meshkuj deri në…

Apple përgatitet për prezantimin e përditësimit revolucionar: iOS 18

Apple po përgatitet për të nxjerrë përditësimin “më të madh” në histori…

IA mund ta njohë autizmin nga një foto e vetme

Nuk është e lehtë të diagnostikosh autizmin në moshë të re. Simptomat…

IA mund të parashikojë infarktet e zemrës  

Revolucion në kardiologji: Inteligjenca artificiale mund të parashikojë që dhjetë vjet përpara…

Inteligjenca Artificiale dhe video-lojërat

Sektori i video-lojërave ka qenë gjithnjë i hapur për teknologjitë e reja.…

Reklamuesit në Instagram e Facebook do të detyrohen të tregojnë kur e përdorin IA

Meta do t'u kërkojë reklamuesve të tregojnë kur përdorin Intelegjencën Artificiale (IA)…