E enjte, 16 Tetor, 2025
9.8 C
Skopje

Të vetmuar në restorant, si po ndryshojnë zakonet e të ushqyerit në Europë

Të hash vetëm në restorant nuk është më një gjë e rrallë. Gjithashtu, edhe porosia në shtëpi (ose punë) është bërë e zakonshme në jetën tonë. Këto janë trendet e reja në kuzhinën evropiane, të zbuluara nga një sondazh i prezantuar në Samitin Evropian të Shërbimit Ushqimor 2025, në Amsterdam. Zakonet po ndryshojnë dhe kërkesat e punës po ndikojnë gjithnjë e më shumë në zgjedhjet e ngrënies. Nga viti 2010 deri në vitin 2019, shpenzimet për ngrënie të vetmuar u rritën me 159%.

“Gastronomia sociale” (siç janë aperitivët) po rritet gjithashtu, duke përbërë 31% të të gjitha ngrënieve në dymbëdhjetë muajt deri në qershor 2025. Porosia në shtëpi ose punë është bërë një domosdoshmëri për konsumatorët. Sondazhi tregon se njerëzit janë gjithnjë e më pak të prirur të gatuajnë për shkak të angazhimeve dhe orareve të punës. Dy të tretat e darkave në shtëpi shpërndahen me porosi dhe ky trend nuk tregon shenja ngadalësimi.

Abonohu

Për t'u përditësuar me të gjitha lajmet e fundit, ofertat dhe njoftimet speciale.

spot_img

Artikuj të ngjajshëm