Forum

Të fundit

Tre luftëra që zgjojnë fantazmat e Nëntëqindës

Krimet e luftës dhe krimet kundër njerëzimit po shtohen dhe nuk ka gjasa të ndëshkohen. Shkeljet e së drejtës ndërkombëtare

Recension i librit të Aziz Pollozhani, “Nën Hijen e Çinarit”

Siç dihet popullata në Perandorinë Osmane ndahej mbi baza fetare, pra në mysliman dhe jomysliman. Kjo ndarje, ishte vrastare për

Erdogani, aleati më i vështirë për Perëndimin

“Nën udhëheqjen e Erdoganit, Turqia është bërë ndoshta aleati më i vështirë i Gjermanisë”, komentoi gjermani Frankfurter Allgemeine (FAZ) duke

Gazeta KOHA, libër leximi në gjuhën shqipe

Nga Xhenur ISENI Dhe kështu, ditë pas dite, muaj pas muaji, vit pas viti, arritëm në 17 vjet që nga

Një zgjidhje me dy shtete do të ishte një fitore për njerëzimin tonë

Vuajtjet e sotme njerëzore dhe tensionet globale na nxisin t’u përmbahemi normave të njerëzimit përpara se të arrijmë një pikë

Si konflikti në Gaza i riktheu buzëqeshjen Putinit?

Gjashtë javë më parë, një burim anonim rus pretendoi se Vladimir Putin vuante nga depresioni. Një burim tjetër shkroi muajin

Operacioni ushtarak në Gaza po i kthehet Izraelit në “Boomerang”

A do të jetë nxjerrë ndonjë mësim apo rrethi vicioz i dhunës i destinuar të përsëritet nga duart e shtetarëve

Një vit i ashpër për industrinë e rafinimit global!

Shitjet më të larta të makinave do të thotë kërkesë më e lartë ose të paktën e qëndrueshme për benzinë.

Paqja është e pamundur, nëse Bibi sundon

Për shumë njerëz në Jugun Global, duket se Perëndimi i dënon vdekjet e civilëve ukrainas, por i toleron ato të

Optimizëm në Lindje, skepticizëm në Jug

Problemet e brendshme të BE-së me respektimin e demokracisë dhe sundimin e së drejtës nuk duhet të projektohen në raport

Përzgjedhja e redaktorit

TREGUES I VARFËRISË: Shpenzime rekord për ushqime, më të shtrenjtët në rajon dhe Evropë (TABELA)

Shpenzimi i një pjese të konsiderueshme të buxhetit lë më

Serbët në Kosovë, Bosnje e Mal të Zi armatosen përmes Kishës Ortodokse Serbe

Ish-politikani serb, Nenad Çanak, ka ngritur alarmin për rrezik në