Forum

Të fundit

Paqja është e pamundur, nëse Bibi sundon

Për shumë njerëz në Jugun Global, duket se Perëndimi i dënon vdekjet e civilëve ukrainas, por i toleron ato të

Optimizëm në Lindje, skepticizëm në Jug

Problemet e brendshme të BE-së me respektimin e demokracisë dhe sundimin e së drejtës nuk duhet të projektohen në raport

Pasojat ekonomike të Luftës së Gazës

Lajmi i keq është se tregjet aktualisht po caktojnë vetëm një probabilitet prej 5% për një konflikt rajonal që do

Arbitrazhi, Asosacioni dhe pse historia shpesh na lë me gisht në gojë!

Përderisa Serbia është shtet sovran dhe i pavarur dhe në kushtetutën e vet e ka Kosovën, si pjesë integrale, nuk

Kriza e Gazës e afroi Izraelin me Perëndimin, por e largoi nga pjesa tjetër e botës

Lufta aktuale e Izraelit në Gazë është bërë shembull tjetër i hendekut të madh që është shfaqur midis G7-ës dhe

Emrat e bukur shqip në “pakicë”!

A është çështje mode e trendi, a çështje “vetëdijesimi” se emrat me kuptim shqip nuk janë sa duhet të denjë

Politika e optimizmit dhe argumenteve racionale

Për të pasur një shtet dhe shoqëri demokratike dhe dinjitoz duhet politikë optimale e mbështetur në argumente racionale, ku gjithmonë

Lufta në Gaza, a është e mundur një zgjidhje me dy shtete?

Pas sulmit të Hamasit, pak izraelitë po flasin publikisht për zgjidhjen me dy shtete ose ndonjë zgjidhje tjetër për konfliktin.

Në zemër të stuhisë

Natyra, roli dhe legjitimiteti i këtij Autoriteti duhet të përcaktohen nga Këshilli i Sigurimit i OKB-së. Sigurisht që ky Autoritet

Për ta kuptuar Izraelin dhe Palestinën, së pari duhet kuptuar historia e racizmit

Progresistët në mënyrë të arsyeshme përqendrohen tani në Gazë, por duke e bërë këtë ata shpeshherë nuk po flasin për

Përzgjedhja e redaktorit

TREGUES I VARFËRISË: Shpenzime rekord për ushqime, më të shtrenjtët në rajon dhe Evropë (TABELA)

Shpenzimi i një pjese të konsiderueshme të buxhetit lë më

Serbët në Kosovë, Bosnje e Mal të Zi armatosen përmes Kishës Ortodokse Serbe

Ish-politikani serb, Nenad Çanak, ka ngritur alarmin për rrezik në